2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Marea Britanie vrea sa angajeze urgent români

[quote_box_center]Aproape 91.000 de joburi în Marea Britanie pentru români au fost monitorizate pe plantforma online de recrutare Tjobs.ro, în primele 9 luni ale acestui an. Cu toate acestea numărulaplicanţilor a fost mult mai mic. Britanicii au nevoie urgentă de muncitori români în domenii precum cel medical și Turism.[/quote_box_center]

În comparație cu ofertele de muncă provenite din Marea Britanie în 2013, înainte de liberalizarea pieței de muncă, în acest an s-a înregistrat cu 38.000 oferte de muncă mai mult. Anul trecut în perioada ianuarie-septembrie, 27.500 de candidați au fost interesați de locuri de muncă britanice, iar în acest an aproape 48.000.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Și în domeniul vânzărilor s-au înregistrat cereri mai mari decât în anul precedent, iar în domeniul logistică și îngrijire bătrâni ofertele s-au dublat.[/pull_quote_center]

Deşi David Cameron, premierul britanic, nu este cel mai mare fan al nostru, Marea Britanie este din nou lider în Europa când vine vorba de ofertarea locurilor de muncă. S-a monitorizat o diferență de peste 68.000 de oferte de muncă între Marea Britanie și următoarea țară, Germania, care, anul trecut a oferit cele mai multe joburi românilor.

Salariile din Marea Britanie oferite pentru muncitorii români sunt similare cu salariile și beneficiile oferite angajaților britanici. Românii care aleg locuri de muncă în străinătate se întorc după 2-3 ani în țară, conform statisticilor realizate de Tjobs.ro.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: