9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021
9.8 C
London
Tuesday, October 26, 2021

Marea Britanie vrea medici de familie romani

Englezii fac tot posibilul sa atraga, in continuare, medici romani. Si chiar organizeaza conferinte gratuite pentru a-i convinge.

In timp ce Romania este incapabila sa-si tina medicii ACASA, iar criza de medici se adanceste progresiv, in ciuda unor „majorari de salarii”, strainii continua sa puna pret pe scoala romaneasca de medicina (atat de hulita de unii) si fac tot ce le sta in putinta sa atraga medici romani, gata formati, pentru a-i trata pe pacientii lor, fie in clinici si spitale, fie in domeniul medicinei primare. In timp ce noi ne „alungam” copiii, ei ni-i primesc cu bratele deschise.

Astfel, prin portalul https://www.careersinwhite.com/ , vedem zilnic, noi oportunitati oferite medicilor romani, iar la Targurile de Job-uri organizate in marile centre universitare, zeci de recrutori vin cu oferte atractive.

- Advertisement -

Iar daca cineva si-a imaginat ca Marea Britanie va pune vreo piedica medicilor romani care doresc sa-si dezvolte cariera sau sa lucreze in Regat dupa Brexit, ei bine, s-a inselat. Doctorii nostri sunt in continuare doriti si chiar sunt organizate intalniri de lucru prin care acestia sunt ajutati sa acceseze mai usor un loc de munca.

Astfel, pentru medicii de Familie dornici sa-si dezvolte cariera in Marea Britanie se organizeaza sambata, 4 noiembrie, la Sala Palatului, incepand cu ora 13:00, o conferinta dedicata acestora. Matt Reeves, Directorul HR al companiei IMH Group si specialist in recrutarea in domeniul medical de peste 15 ani va fi speaker-ul conferintei.

In cadrul conferintei vor fi abordate subiecte de mare interes pentru Medicii de Familie ce-si doresc sa profeseze in Marea Britanie, cum ar fi descrierea procesului de selectie, recrutare si relocare, oportunitati de angajare in Marea Britanie, nivelul salarial si beneficiile celor ce aleg sa profeseze in strainatate, procesul de inscriere in General Medical Council (necesar pentru a obtine dreptul de libera practica in Marea Britanie) si in sistemul medical din Marea Britanie, detalii despre examenele MCQ si Simulated Surgery sau influenta Brexitului asupra sistemului medical britanic”, informeaza Careers in White.

Conferinta va avea si o sesiune de discutii libere, in care participantii pot afla raspunsuri la toate intrebarile ce le au, subliniaza organizatorii.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: