13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021

Marea Britanie vrea limitarea timpului pe social-media

Ministrul britanic al Sanatatii a cerut expertilor medicali recomandari pentru utilizarea ”rezonabila” a internetului in scopul de a-i proteja pe cei mai tineri internauti.

Ministrul Matt Hancock a cerut recomandari similare celor aflate in prezent pe etichetele bauturilor alcoolice (”a se consuma cu moderatie” sau ”a se consuma responsabil”) sau pe pechetele de tigari (”fumatul ucide”), in acest sens solicitand avizul medicilor.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Ca parinte, sunt foarte ingrijorat cand vad ca tot mai multe studii arata impactul retelelor sociale asupra sanatatii mintale a copiilor”, a justificat ministrul. Un recent raport al Institutului britanic de politici educative arata ca mai mult de trei ore pe zi petrecute pe social-media creste semnificativ riscul unor maladii mintale in randul copiilor.

- Advertisement -

Punand in practica recomandari oficiale cu privire la durata maxima de timp pe care copiii trebuie sa o petreaca pe retelele sociale, Matt Hancock spera sa instituie o ”norma” mai usor de aplicat astfel incat nici scolile si nici parintii sa nu ”decida individual” care este acest timp rezonabil.

Ca parinti, am dori sa le reamintim: regulile spun ca nu trebuie sa petreceti mai mult timp pe retelele sociale“, a explicat Hancock.

Aceste directive vor fi si ocazia stabilirii unei varste minime sub care va fi interzisa conectarea la social-media, reglementare care exista deja pe Facebook si Instagram dar care, in lipsa unui control, nu sunt majoritar respectate.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: