16.2 C
London
Tuesday, June 15, 2021

Marea Britanie vrea cât mai mulţi oameni bolnavi de coronavirus

- Advertisement -

Scopul Marii Britanii este de a avea cât mai mulţi bolnavi de coronavirus, pentru a stopi epidemia.

Nu este explicit spus acest lucru, dar planul guvernului Boris Johnson pentru combaterea coronavirusului în Marea Britanie este clar, scrie Bloomberg: răspândirea bolii poate fi încetinită, dar nu poate fi oprită.

- Advertisement -

Majoritatea oamenilor vor suferi de boală, mulți dintre ei se vor simți foarte bolnavi, dar aproape toți se vor recupera este concluzia oficialilor de la Londra.

Scopul este o imunizare a maselor într-o proporție suficient de ridicată astfel încât populaţia care se îmbolnăveşte şi se recuperează să dobândească imunitate la virus.

Scopul este de a realiza acest lucru în lunile de vară, înainte de începerea următoarei ierni, când manifestările riscă să devină din nou severe şi să provoace multe victime în rândul oamenilor.

Ceea ce nu puteți face este să eradicaţi acest virus complet, iar ceea ce nu ar trebui să faceți este să îl eradicaţi complet“, spune cercetătorul Patrick Vallance, consilierul ştiinţific al Guvernului, care este convins că virusul o să apară din nou în timpul anotimpurilor reci.

Suntem pe o traiectorie care ne arată că suntem la patru săptămâni în spatele Italiei şi a altor ţări europene“, a adăugat el.

De altfel, David Halpern, membru al comitetului care gestionează răspândirea coronavirusului în Marea Britanie, a declarat că planul este de a întări imunitatea comunității la un nivel care să le permită persoanelor cu cel mai mare risc de îmbolnăvire să fie protejate.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news