7 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Marea Britanie va transfera Iranului 400 de milioane de lire sterline

Marea Britanie se pregătește să transfere Iranului peste 400 de milioane de lire sterline pentru a obține eliberarea unui cetățean britanic de origine iraniană care lucra în cadrul unei agenții de ajutorare.

Marea Britanie se pregătește să transfere Iranului peste 400 de milioane de lire sterline, pentru a obține eliberarea unui cetățean britanic de origine iraniană care lucra în cadrul unei agenții de ajutorare.

Ziarul The Telegraph, unde a apărut această știre a citat, la rândul său, surse din Marea Britanie care au dorit să-și păstreze anonimatul.

- Advertisement -

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, manager de proiect în cadrul Fundației Thomson Reuters, a fost condamnată la cinci ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată de o instanță iraniană, pentru că ar fi plănuit o revoltă împotriva puterii ayatolahilor.

Marea Britanie a solicitat sfatul unor juriști cu privire la posibilitatea transferării fondurilor pe care le datorează, ca urmare a unui acord de achiziționare a unor arme din anii 1970 și care nu a mai fost finalizat.

Diplomații au declarat reporterilor ziarului menționat că nu se recomandă ca vreo plată să fie condiționată de soarta doamnei Zaghari-Ratcliffe.

Se pare că ministrul Afacerilor Externe, Boris Johnson, speră să îmbunătățească relațiile Marii Britanii cu Iranul, prin restituirea acestei datorii istorice din anii 1970.

Fostul șah al Iranului a transferat guvernului britanic 650 milioane de lire sterline pentru achiziționarea a 1.750 de tancuri, dar numai 185 au fost livrate înainte de căderea regimului său și de anularea comenzii.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: