-1 C
London
Monday, November 29, 2021
-1 C
London
Monday, November 29, 2021

Marea Britanie va testa un sistem de semafoare inteligente in 2018

Marea Britanie va testa in 2018 un sistem de semafoare inteligente care isi schimba automat culorile in functie de conditiile din trafic.

Marea Britanie a identificat o metodă prin care va încerca să reducă aglomerațiile din trafic prin modernizarea sistemelor de semaforizare.

Soluția vizează utilizarea unor semafoare cu sisteme de inteligență artificială care să înțeleagă mecanismele traficului și să ajusteze în timp real culorile verde și roșu în funcție de congestie.

De exemplu, sistemul va putea lăsa pentru mai mult timp culoarea verde a semaforului pentru direcțiile aglomerate, iar unele tipuri de vehicule, cum ar fi autobuzele, cicliștii sau ambulanțele, vor primi prioritate după ce vor fi identificate prin camere video.

- Advertisement -

De asemenea, în viitor, sistemul ar putea fi capabil să avertizeze șoferii cu privire la producerea unor incidente în trafic. Soluția urmează să fie implementată de compania de mobilitate Vivacity în localitatea britanică Milton Keynes prin implementarea a 2.500 de semafoare.

În primele 12 luni de la implementare, sistemul va colecta informații despre trafic pentru a învăța cum funcționează acesta și care sunt tipurile de vehicule care tranzitează drumurile.

După un an, sistemul va fi pus în practică, iar dacă va avea succes în descongestionarea traficului va fi implementat și în alte regiuni.

Investiția în cadrul proiectului a fost de 3 milioane de lire sterline și a fost asigurată parțial de autoritățile britanice.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: