9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022
9.2 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie va spori numărul agenților de poliție înarmați

Guvernul britanic intenționează să sporească numărul agenților de poliție înarmați, cu circa 1.000 până în 2018, pentru a combate amenințarea terorismului, a anunțat vineri, la Washington, premierul David Cameron, care participă la summitul securității nucleare, informează EFE.

Guvernul britanic dorește să recruteze o mie de agenți până în 2018, în Anglia și Țara Galilor, dintre care 400 vor fi mereu pregătiți să fie trimiși în orașe precum Manchester sau Birmingham. Și contingentul din Londra va fi sporit, iar numărul vehiculelor special dotate pentru a fi folosite de agenți va crește la 150 în întreaga țară, față de 40 în prezent.

După atentatele din Franța de anul trecut, am decis să examinăm dacă putem să facem mai mult pentru a proteja oamenii de tipul de atentat cu care ne confruntăm în prezent‘, a explicat Cameron. Concluzia a fost că va fi nevoie ‘de mai mulți agenți înarmați, special antrenați în întreaga țară pentru a garanta că poliția are mai multe resurse pentru a răspunde rapid și eficient‘ amenințărilor teroriste, a adăugat el.

- Advertisement -

Acești agenți de poliție înarmați vor fi încadrați în dispozitivul de securitate deja existent în Marea Britanie, care prevede desfășurarea a circa 10.000 de militari în caz de atentat terorist.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: