15.6 C
London
Monday, June 27, 2022
15.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie va renunța la distanțarea fizică

Premierul Boris Johnson a declarat luni că Marea Britanie urmează să renunțe pe 21 iunie la regula distanțării fizice, măsură care cerea oamenilor să stea la o distanță de cel puțin un metru între ei, informează Reuters.

Premierul Boris Johnson a relaxat unele măsuri de restricție antiepidemică, după 97 de zile de lockdown, ca urmare a faptului că mai bine de jumătate din populația adultă a Marii Britanii a fost vaccinată anticoronavirus.

- Advertisement -

Cred că avem mari, mari șanse să putem renunța la distanța de peste un metru”, a declarat Johnson reporterilor în timpul unei vizite electorale în nordul Angliei. Următoarea etapă de relaxare a măsurilor anti-COVID, stabilită de guvern, este 17 mai, atunci când restricțiile privind călătoriile în străinătate urmează să fie relaxate, dar nu ridicate. „Vrem să facem o relaxare pe 17 mai, dar nu cred că oamenii din această țară vor să vadă un aflux de boală din orice altă parte. Cu siguranță nu. Trebuie să fim foarte , foarte duri și trebuie să fim cât se poate de precauți”, a spus premierul Johnson.

Vrem să facem o relaxare pe 17 mai, dar nu cred că oamenii din această țară vor să vadă un aflux de boală din orice altă parte. Cu siguranță nu. Trebuie să fim foarte , foarte duri și trebuie să fim cât se poate de precauți”, a spus premierul Johnson.

Anglia a început să revină la normalitate din 12 aprilie, când a redeschis terasele, magazinele, sălilor de sport și frizeriile.

Potrivit planului de ieșire progresivă din carantină trasat la sfârșitul lunii februarie de către Boris Johnson, din 17 mai, barurile şi restaurantele vor avea permisiunea de a servi în interior un număr limitat de clienţi, membrii diferitelor gospodării se vor putea întâlni în interior, iar fanii se vor întoarce pe stadioane.

Iar dacă situația sanitară o va permite, din 21 iunie, se vor înlătura majoritatea restricțiilor privind contactul social.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: