16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021
16.1 C
London
Tuesday, June 22, 2021

Marea Britanie va reînnoi automat vizele pentru angajaţii străini din sistemul de sănătate

Marea Britanie a anunţat că va reînnoi automat vizele pentru angajaţii străini din sistemul de sănătate, fără taxă, pentru a garanta că se pot concentra pe lupta împotriva pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Măsura de prelungire a vizelor se va aplica unui număr de 2.800 de doctori, infirmieri şi paramedici care lucrează pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), aflat sub presiune, şi ale căror vize urmau să expire până la 1 octombrie.

Decizia îi include şi pe membrii familiilor lor.

- Advertisement -


Doctorii, infirmierii şi paramedicii de peste tot din lume joacă acum un rol esenţial în eforturile NHS de combatere a coronavirusului şi de salvare de vieţi. Le datorăm o mare recunoştinţă pentru tot ce fac“, a transmis ministrul de Interne, Priti Patel.

Nu vreau ca ei să fie perturbaţi de procesul de prelungire a vizei“, a mai declarat demnitarul britanic.

În februarie, Marea Britanie a anunţat un plan pentru introducerea unui nou sistem de imigraţie pe puncte post-Brexit pentru a reduce ceea ce a considerat a fi o dependenţă de “forţa de muncă ieftină din Europa“, însă criticii au spus că măsurile ar putea produce un deficit de angajaţi în cadrul NHS.

Totuşi, guvernul a precizat că noul sistem va include o iniţiativă NHS privind vizele, cu reguli preferenţiale pentru a atrage doctori şi infirmieri

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: