10.2 C
London
Wednesday, October 13, 2021
10.2 C
London
Wednesday, October 13, 2021

Marea Britanie va rămâne parţial blocată timp de 6 luni

Marea Britanie ar putea avea nevoie de aproximativ șase luni pentru a stabili dacă poate relaxa măsurile de blocare parțială a ţării pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, a declarat şeful adjunct al autorităţii naţionale de sănătate publică, Jenny Harries

Harries a estimat că numărul de infecții cu coronavirus ar putea ajunge la un vârf în cel mult 12 săptămâni.

Autoritățile medicale vor stabili după trei săptămâni dacă măsurile restrictive au avut impact în sensul coborârii curbei infectării.

- Advertisement -

Cred că (vor fi) trei săptămâni pentru revizuire, două sau trei luni pentru a vedea dacă l-am învins și aproximativ trei-șase luni în mod ideal (…) pentru a vedea în ce moment putem reveni la normal. Și este posibil să dureze mai mult decât atât”, le-a spus Harries reporterilor, citat de Sputnik News. 

Jenny Harries a avertizat că, dacă distanțarea socială se va dovedi eficientă, ar fi periculos să se revină brusc la stilul normal de viaţă.

„Dacă ne vom opri, toate eforturile noastre vor fi irosite și ar putea urma un al doilea vârf (…). Trebuie să menținem această direcție și, treptat, sperăm că vom putea ajusta unele măsuri de distanțare socială”, a explicat oficialul din Sănătate.

Numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Marea Britanie a ajuns la 22,141 și un total de 1,408 de pacienți au murit din cauza complicațiilor legate de coronavirus.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: