3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022
3.1 C
London
Wednesday, January 26, 2022

Marea Britanie va rămâne după Brexit o putere europeană angajată

Marea Britanie va rămâne “o putere europeană angajată” în diplomația și în politica continentului nostru chiar dacă va părăsi Uniunea Europeană, a declarat joi ministrul britanic de externe Boris Johnson, în cadrul unei reuniuni internaționale consacrată securității, organizată în apropiere de Berlin.

Dintr-o perspectivă globală, suntem o țară europeană, suntem o putere europeană angajată“, a declarat șeful diplomației britanice în cadrul unei reuniuni a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la Potsdam (est).

Brexitul nu va despărți țara de restul Europei, a dat asigurări Johnson, adăugând că “indiferent de ceea ce se întâmplă în relația noastră cu tratatele Uniunii Europene, Regatul Unit nu va părăsi Europa“.

- Advertisement -

Vom rămâne pe deplin implicați în diplomația și politica continentului nostru“, a mai spus el, calificând OSCE o “organizație fantastică“.

El a precizat că reuniunea organizată joi la Potsdam, unde se găsesc 40 de miniștri de externe din țările membre ale OSCE, va fi în mare parte dedicată tensiunilor din estul Ucrainei.

Cred că toată lumea va fi de acord că Europa se află într-o situație mult, mult mai bună decât în urmă cu 30 de ani, chiar dacă, în mod clar, există probleme

Vom vorbi despre (…) ceea ce putem face pentru a ne asigura că observatorii OSCE pot avea accesul de care au nevoie și că integritatea teritorială (a Ucrainei) este complet și corect respectată“, a mai spus Boris Johnson.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: