1.2 C
London
Sunday, January 24, 2021

Marea Britanie va menţine angajamentul de apărare în statele nordice şi baltice după Brexit

- Advertisement -

Marea Britanie anunţă, luni, că angajamentul faţă de securitate şi apărare în statele nordice şi baltice nu se va schimba după Brexit, pentru a contracara “antagonismul rusesc“, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Ministerul de Externe de la Londra a precizat că ministrul Boris Johnson va găzdui, luni, o întâlnire a miniştrilor de Externe din opt ţări, inclusiv Estonia, Suedia şi Letonia, pentru a discuta aspecte care vizează Rusia, NATO şi cooperarea în domeniul apărării după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Într-o lume tot mai complexă, Marea Britanie rămâne o prezenţă liniştitoare pentru prietenii săi, în special pentru cei care se confruntă cu un antagonism rusesc continuu în nordul Europei şi în regiunea baltică“, a precizat Boris Johnson, prin intermediul unui comunicat.

- Advertisement -

Diplomatul britanic a amintit de trimiterea trupelor britanice în Estonia, care au ajuns în luna martie la aproximativ 800 de persoane, măsură considerată o declaraţie prin care Marea Britanie îşi sprijină aliaţii “în faţa agresiunii externe” şi prin care îşi reafirmă angajamentul faţă de NATO.

Marea Britanie doreşte o lume sigură şi, pe măsură ce părăsim Uniunea Europeană, vom continua să apărăm şi să promovăm interesele noastre comune, în timp ce înfruntăm împreună toate provocările“, a mai spus Johnson.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news