14.8 C
London
Monday, June 27, 2022
14.8 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie va menţine angajamentul de apărare în statele nordice şi baltice după Brexit

Marea Britanie anunţă, luni, că angajamentul faţă de securitate şi apărare în statele nordice şi baltice nu se va schimba după Brexit, pentru a contracara “antagonismul rusesc“, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Ministerul de Externe de la Londra a precizat că ministrul Boris Johnson va găzdui, luni, o întâlnire a miniştrilor de Externe din opt ţări, inclusiv Estonia, Suedia şi Letonia, pentru a discuta aspecte care vizează Rusia, NATO şi cooperarea în domeniul apărării după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Într-o lume tot mai complexă, Marea Britanie rămâne o prezenţă liniştitoare pentru prietenii săi, în special pentru cei care se confruntă cu un antagonism rusesc continuu în nordul Europei şi în regiunea baltică“, a precizat Boris Johnson, prin intermediul unui comunicat.

- Advertisement -

Diplomatul britanic a amintit de trimiterea trupelor britanice în Estonia, care au ajuns în luna martie la aproximativ 800 de persoane, măsură considerată o declaraţie prin care Marea Britanie îşi sprijină aliaţii “în faţa agresiunii externe” şi prin care îşi reafirmă angajamentul faţă de NATO.

Marea Britanie doreşte o lume sigură şi, pe măsură ce părăsim Uniunea Europeană, vom continua să apărăm şi să promovăm interesele noastre comune, în timp ce înfruntăm împreună toate provocările“, a mai spus Johnson.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: