1.3 C
London
Monday, January 25, 2021

Marea Britanie va introduce legi de urgență pentru a stopa coronavirus

- Advertisement -

Primul ministru britanic Boris Johnson și consilierii săi participă la o conferință de presă la Londra care abordează răspunsul guvernului la focarul de coronavirus [Simon Dawson / Pool / Reuters]

Regatul Unit va introduce în curând legi de urgență pentru reducerea focarului de coronavirus, inclusiv interzicerea adunărilor publice și  acordarea poliției puterea de a reține persoanele infectate, potrivit rapoartelor.

- Advertisement -

Această mișcare ar fi o escaladare a planului de criză din Marea Britanie despre care criticii au spus că este prea relaxată după ce premierul Boris Johnson a  rezistat presiunii pentru a lua unele dintre măsurile stricte adoptate de alte țări europene pentru a încetini răspândirea virusului.

Premier League din fotbalul Angliei a suspendat toate meciurile până pe 4 aprilie, iar alte evenimente precum Maratonul de la Londra au fost amânate de organizatorii lor.

Am elaborat o legislație de urgență pentru a da guvernului puterile de care are nevoie pentru a trata coronavirusul, inclusiv puterile pentru a opri adunările în masă și a compensa organizațiile“, a declarat o sursă guvernamentală pentru agenția de știri Reuters.

Vom publica această legislație săptămâna viitoare.”

Presa britanică a declarat că interdicția adunărilor de masă ar putea intra în vigoare începând cu weekend-ul viitor și ar putea afecta evenimente precum festivalul de muzică Glastonbury, campionatul de tenis de la Wimbledon și cursa de cai Grand National.

Legislația care se preconizează să devină lege până la sfârșitul lunii vine după ce a fost raportat că numărul de cazuri de coronavirus din Marea Britanie a crescut într-o zi cu 200 până la 798 de cazuri.

Miniștrii cred că virusul va infecta în cele din urmă majoritatea populației, iar legea este menită să rămână în loc timp de doi ani pentru a atenua presiunea asupra serviciilor de sănătate, potrivit The Times.

Măsurile de urgență includ autorizarea reținerii persoanelor „pentru o perioadă limitată”, în cazul în care se suspectează că sunt infectate cu coronavirus, a spus ziarul.

De asemenea, autoritățile vor putea închide porturile dacă nu există suficient personal care să controleze securitatea la frontiere.

Guvernul va putea comanda școlile să rămână deschise dacă se consideră că sunt închise inutil și să le închidă în timpul vârfurilor pandemice, a raportat The Times.

Potrivit ziarului, persoanele în vârstă din casele de îngrijire ar putea primi mai puține îngrijiri și sprijin din cauza deficitului de personal.

Autoritățile locale vor putea oferi niveluri reduse de îngrijire oamenilor din casele lor sau în casele de îngrijire, atât timp cât nu provoacă „neglijare sau rău grav”.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news