6.8 C
London
Sunday, November 21, 2021
6.8 C
London
Sunday, November 21, 2021

Marea Britanie va înfiinţa o nouă autoritate de mediu după ieşirea ei din UE

Guvernul Marii Britanii plănuieşte să înfinţeze o nouă autoritate de mediu după ce va părăsi Uniunea Europeană, în următorii 10 ani urmând a fi plantaţi 11 milioane de copaci din mai multe specii, potrivit BBC.

Ministrul britanic al Mediului, Michael Gove, a spus că instituţia va fi responsabilă de protejarea şi implementarea măsurilor în domeniu după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană. Decizia a fost luată în contextul în care există îngrijorarea că reglementările de mediu supravegheate până în prezent de UE nu vor mai putea fi aplicate post-Brexit.

Michael Gove afirmă că autoritatea va fi independentă de guvern, va putea lua decizii legale şi va elabora norme de protejare a mediului fiind supusă rigorilor ştiinţifice.

În perspectiva unui acord cu Statele Unite, dăm asigurări că nu vom coborî standardele în ceea ce priveşte mediul sau bunăstarea animalelor. Acordul de comerţ liber este un lucru bun, dar nu vom accepta să primim un “cal troian”, a spus Gove.

- Advertisement -

Unii parlamentari sunt îngrijoraţi de viitorul vieţii sălbatice şi al habitatelor naturale după ce Comisia de Mediu din legislativul britanic a cerut elaborarea unei noi legi de protecţie a mediului în perspectiva ieşirii din UE.

Ministrul britanic al Mediului afirmă că fermierii din ţara sa “sunt cei ami buni din lume” şi că vrea “să-i ajute să producă hrană într-un mod sustenabil“.

Chiar dacă acordul cu SUA nu va fi încheiat, susţine el, producţia agricolă britanică va avea cereri din ce în ce mai mari.

Tendinţa globală este către calitate, iar fermierii britanici pot satisface cererea“, a subliniat acesta, adăugând că vrea să planteze 11 milioane de copaci în următorii 10 ani, din mai multe specii, şi să crească numărul de păsări sălbatice mai ales în zona fermelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: