-1.3 C
London
Thursday, January 6, 2022
-1.3 C
London
Thursday, January 6, 2022

Marea Britanie va creste cu 15% personalul agentiei de informatii

Marea Britanie angajeaza 1.900 de noi agenti secreti pentru a-si consolida apararea impotriva militantilor SI

Marea Britanie va creste cu 15% personalul agentiei de informatii si va dubla bugetul destinat securitatii aviatiei, pentru a se apara impotriva militantilor islamisti care planuiesc atacuri din Siria, a declarat luni premierul David Cameron, relateaza Reuters.

David Cameron a anuntat luni ca Marea Britanie a dejucat sapte atacuri teroriste in ultimele sase luni.

Stiam de aceste celule care opereaza in Siria si care radicalizeaza cetateni in tarile noastre, care intentioneaza sa trimita inapoi oameni pentru a comite atacuri, a declarat Cameron, pentru postul de radio BBC.

- Advertisement -

“Serviciile noastre de securitate si de informatii au impiedicat in jur de sapte atacuri in ultimele sase luni desi erau atacuri planificate la o scara mai mica. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne consolidam serviciile de securitate si de informatii“, a mai spus el.

Guvernul a anuntat ca in cadrul unei revizuiri pe cinci ani a sistemului de aparare si securitate, care va fi anuntata pe 23 noiembrie, vor fi angajati 1.900 de ofiteri in cadrul agentiilor MI5, MI6 si GCHQ.

De asemenea, se are in vedere o “schimbare radicala” in domeniul securitatii aviatiei ca urmare a prabusirii avionului rus in Egipt luna trecuta, Marea Britanie afirmand ca prabusirea ar fi fost provocata de o bomba amplasata la bordul aeronavei.

Cameron a afirmat ca intentioneaza sa dubleze in urmatorii cinci ani cheltuielile pentru securitatea aviatiei, care in prezent se ridica la noua milioane de lire sterline pe an.

Aceasta noua finantare va ajuta la cresterea numarului de experti pentru securitatea aviatiei pentru a evalua cu regularitate securitatea pe aeroporturi in toata lumea si se va oferi de asemenea consiliere, instruire si echipamente pentru alte tari pentru a le ajuta sa creasca securitatea pe aeroporturi.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: