10.9 C
London
Friday, November 19, 2021
10.9 C
London
Friday, November 19, 2021

Marea Britanie va aplica pentru cetăţenii statelor europene un sistem pentru imigranţi pe bază de puncte

Marea Britanie va aplica pentru cetăţenii statelor europene un sistem pentru imigranţi pe bază de puncte în cazul ieşirii din Uniunea Europeană, anunţă grupul politic favorabil părăsirii Blocului comunitar.

Liderii mişcării politice care pledează pentru ieşirea Marii Britanii din UE – fostul primar al Londrei Boris Johnson şi ministrul Justiţiei, Michael Gove – au explicat că fiecare cetăţean european ar urma să fie evaluat profesional şi asupra cunoştinţelor de limbă engleză.

Imigraţia aduce multe avantaje Marii Britanii – în plan cultural, social şi economic

Vrem ca Marea Britanie să continue să beneficieze de pe urma imigraţiei. Dar, dacă tot vom primi străini în Marea Britanie, atunci publicul trebuie să aibă garanţia că există un control asupra celor care vin aici. În prezent, din cauza apartenenţei la UE, nu avem niciun control“, precizează comunicatul.

- Advertisement -

Premierul David Cameron a avertizat că impunerea de permise de lucru cetăţenilor UE care vin în Marea Britanie va atrage măsuri similare din partea Uniunii Europene. “Deci, nu doar că vom afecta economia britanică, ci vom reduce şi oportunităţile pentru britanicii care lucrează în ţările europene“, a atras atenţia Cameron.

Potrivit sondajelor de opinie, publicul britanic este împărţit în mod egal între cei care vor vota în favoarea şi împotriva rămânerii ţării în UE.

Alegătorii sunt chemaţi la urne pe 23 iunie pentru a se pronunţa în legătură cu apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

În Marea Britanie lucrează numeroşi imigranţi din state UE, inclusiv mulţi cetăţeni români. Conform cifrelor oficiale, în Marea Britanie au venit 330.000 de imigranţi în anul 2015, 184.000 provenind din state UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: