2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Marea Britanie va adopta măsuri împotriva extremismului

[quote_box_center]Marea Britanie va adopta noi măsuri de luptă împotriva extremiştilor, a anunțat ministrul britanic de Interne, Theresa May. Aceasta a adăugat că măsurile ar urma să fie puse în aplicare în cazul realegerii conservatorilor la alegerile generale din 2015.[/quote_box_center]

“Pagubele aduse de extremism societăţii noastre sunt un motiv suficient pentru a acţiona”, a declarat May în faţa unor membri ai partidului său, îndemnând la “apărarea valorilor” britanice, scrie Mediafax.

- Advertisement -

“[pull_quote_center]Vreau noi puteri publice pentru atacarea extremiştilor care acţionează la limita legii şi răspândesc o ură toxică[/pull_quote_center]”, a anunţat ea.

În cazul unei victorii a conservatorilor la alegerile generale din mai 2015, “ordine de interdicţie” vor fi instituite, ceea ce le va permite autorităţilor să interzică activităţile unor grupări extremiste, chiar dacă acestea nu reprezintă o ameninţare teroristă.

Ordonanţe care stabilesc o perturbare a ordinii publice prin intermediul unor activităţi extremiste, intitulate “Extremism diruption orders”, vor permite restrângerea activităţilor şi deplasărilor unor indivizi sau predicatori, cu scopul de a evita riscul producerii unor acte de violenţă sau de tulburare a ordinii publice.
Aceşti “predicatori ai urii”, aşa cum sunt numiţi în presa britanică, ar putea să nu mai aibă dreptul de a vorbi în public sau pentru presă, o propunere care generează polemică.

“Ei încearcă să deturneze atenţia de la propria politică externă”, a declarat pentru AFP predicatorul radical Anjem Choudary. Acest islamist a fost arestat joi în cadrul unei anchete privind “terorismul islamist”, potrivit poliţiei, şi eliberat pe cauţiune a doua zi.

Pe de altă parte, ministrul de Interne a anunţat că a retras paşapoartele a 25 de cetăţeni britanici care intenţionau să se deplaseze Siria, adăugând că poliţia a procedat în acest an la “103 arestări legate de terorism”, mai scrie Mediafax.

Dintre cele 103 persoane arestate, 24 au fost inculpate, iar cinci condamnate, a precizat Theresa May.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: