17.6 C
London
Wednesday, April 13, 2022
17.6 C
London
Wednesday, April 13, 2022

Marea Britanie: Un român a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Un bărbat originar din România, stabilit în Wellingborough, Marea Britanie, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, scrie Nottinghampost.

Acesta făcea parte dintr-o bandă de proxeneţi care ademeneau minori în camere de hotel, unde copiii erau abuzaţi sexual.

Bărbatul nu este la prima abatere.

- Advertisement -

În România, acesta făcea parte dintr-o grupare infracţională şi a fost găsit vinovat în instanţă, în 2021, pentru exploatarea a aproximativ 20 de fete în perioada 2010-2012. De pe urma activităţii criminale ar fi obţinut 70.000 de euro.

Proxeneţii şi traficanţii de copii din Craiova au fost prinşi după ce oamenii legii au oprit trei taxiuri care transportau nouă tinere către hotelul unde urmau să fie exploatate sexual.

Membrii grupării au primit pedepse cuprinse între trei şi zece ani de închisoare, iar C.B. s-a ales cu sentinţa maximă. Acesta a făcut apel în instanţă.

Nu se ştie care este data exactă la care a ajuns pe teritoriul englez, însă în august 2019 a fost adus din nou în faţa legii, fiind acuzat de furt. Apoi, C.B. s-a înfăţişat la tribunalul din Northampton în ianuarie 2021.

A primit un ordin judecătoresc parţial, prin care avea obligaţia de a se prezenta în mod regulat la secţia de poliţie Wellingborough, spre a fi monitorizat.

Cazul său a fost audiat din nou marţi, 6 iulie, iar poliţia a solicitat un ordin complet de notificare.

Magistraţii au acceptat cererea, ceea ce înseamnă că bărbatul se va afla în registrul infractorilor sexuali.

O anchetă desfăşurată în 2020 a semnalat mai multe legături între oraşul Craiova şi traficanţii de sex români din Marea Britanie.

O altă investigaţie a descoperit o serie de bordeluri în zona Mayfair, Londra: majoritatea persoanelor care lucrau acolo, împotriva voinţei lor, erau de origine română.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: