13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie trimite un distrugător “Vânătorul lui Putin” în Marea Neagră (video)

Guvernul de la Londra trimite în perioada următoare un distrugător în Marea Neagră, aceasta fiind prima navă britanică de asemenea putere care ajunge în zonă după Războiul Rece.

Nava pornită spre Marea Neagră se numește HMS Diamond însă ziarul britanic Daily Mail o supranumește “Vânătorul lui Putin“.

Distrugătorul, tip 45, din clasa Daring, are un deplasament de 6300 de tone care poate ajunge, cu încărcătura maximă, până la 8500 de tone.

- Advertisement -

Vasul va ajunge până în apele teritoriale ale Ucrainei. Nava are la bord rachete antiaeriene tip Sea Viper, iar alături de echipaj vor fi îmbarcați și 60 de militari din unitatea Special Boat Service și dintr-un comando al Marinei Regale.

Presa din Regatul Unit subliniază că deplasarea distrugătorului în Marea Neagră face parte din cea mai amplă desfășurare de trupe britanice spre frontierele Rusiei din ultimii zeci de ani.

Decizia politico – militară a Marii Britanii intervine după întâlnirea din SUA a președintelui Donald Trump cu premierul Theresa May, întâlnire la care Washingtonul și Londra au convenit să rămână unite împotriva Rusiei.

Pe timpul prezenței sale în Marea Neagră, distrugătorul britanic va conduce un grup de forțe NATO și va proteja un număr de 650 de militari britanici implicați în “exerciții secrete” în Ucraina, susține presa de la Londra.

Pe de altă parte, acum câteva zile, șeful Statului Major General al armatei britanice, mareșalul Stuart Peach, anunța că distrugătorul HMS Diamond va acosta și într-unul dintre porturile românești de la Marea Neagră – fiind vorba, probabil, despre portul Constanța.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: