13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021

Marea Britanie trebuie să îşi plătească atribuţiile faţă de bugetul Uniunii Europene

Marea Britanie trebuie să îşi onoreze angajamentele financiare pe care le-a făcut faţă de bugetul Uniunii Europene, aşa cum un grup de prieteni plătesc pe rând nota de plată la un bar, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

În luna martie a acestui an, Marea Britanie ar urma să ceară în mod oficial activarea articolului 50 care va declanşa negocierile pentru ieşirea din Uniunea Europeană, urmând ca, ulterior, cele două părţi să aibă la dispoziţie doi ani de negocieri pentru a conveni termenii ”divorţului”, printre care se numără şi angajamentele financiare asumate de Londra faţă de UE în trecut.

“Este ca şi cum ai merge la un bar cu 27 de prieteni. Comanzi un rând de bere, însă nu poţi pleca atâta timp cât petrecerea continuă. Trebuie să plăteşti pentru rândul pe care l-ai comandat”, a declarat Margaritis Schinas.

Nota de plată ce va trebui plătită la ieşirea din UE, unul dintre principalele obstacole ce trebuie depăşit de Marea Britanie şi Uniunea Europeană pentru a ajunge la un “divorţ” amiabil, include diferite angajamente financiare, precum obligaţiile de pensii ale oficialilor europeni sau promisiuni la bugetul şi proiectele blocului comunitar.

Cifra vehiculată în mod informal de oficialii UE este de 60 de miliarde de euro.

- Advertisement -

Deşi Guvernul britanic nu recunoaşte cifra de 60 de miliarde de euro, ajungerea la un acord cu Uniunea Europeană privind acest subiect este crucială pentru relaţia viitoare a celor două părţi, informează Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcedcnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: