7.8 C
London
Friday, December 10, 2021
7.8 C
London
Friday, December 10, 2021

Marea Britanie trebuie să garanteze libera circulație, dacă dorește acces la piața unică

Președintele francez Francois Hollande a avertizat Marea Britanie că, dacă dorește să rămână în cadrul pieței unice, trebuie să garanteze patru libertăți: libera circulaţie a mărfurilor, a capitalurilor, a serviciilor și a oamenilor, scrie cotidianul The Guardian, citat de Mediafax.

Marea Britanie are astazi acces la piaţa unică, deoarece garantează cele patru libertăţi. În cazul în care doreşte să rămână în cadrul pieţei unice este decizia ei de a stabili cât de departe şi cum va face să garanteze cele patru libertăţi. Nu pot fi separate una de cealaltă. Nu poate exista libera circulaţie a mărfurilor, libera circulaţie a capitalurilor, libera circulaţie a serviciilor atât timp cât nu există libertatea de circulaţie a oamenilor (…) Aceasta va fi o alegere cu care se va confruntă Marea Britanie – să rămână pe piaţa unică şi implicit să îşi asume garantarea liberei circulaţii sau să aibă un alt statut,” a declarat Hollande, în cadrul unei conferinţe de presă cu premierul britanic Theresa May.

Președintele francez a subliniat că libera circulație a oamenilor „este cel mai important punct”, care „va face obiectul negocierilor”.

- Advertisement -

Un subiect major al campaniei pentru referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE a fost tocmai acela al imigraţiei, liderii pro-Brexit cerând limitarea imigraţiei cetăţenilor UE în Regatul Unit, fapt ce ar reprezenta o încălcare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: