13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie trebuie să clarifice în cel mult două săptămâni problema datoriilor faţă de Uniunea Europeană

Marea Britanie trebuie să clarifice în cel mult două săptămâni problema datoriilor faţă de Uniunea Europeană, estimate a fi între 60 şi 100 de miliarde de euro, afirmă Michel Barnier, avertizând că, în caz contrar, Bruxellesul nu va iniţia curând negocierile pe tema relaţiilor post-Brexit, scrie theguardian.

Întrebat vineri, în cursul unei conferinţe de presă, dacă a fost stabilit un termen de două săptămâni până la care Marea Britanie trebuie să ofere clarificări sau concesii privind obligaţiile financiare, Michel Barnier a răspuns simplu: “Da“.

Potrivit estimărilor, Marea Britanie trebuie să achite obligaţii financiare cuprinse între 60 şi 100 de miliarde de euro aferente apartenenţei la Uniunea Europeană.

Michel Barnier a reiterat că Londra trebuie să ofere clarificări privind obligaţiile financiare, statutul imigranţilor europeni post-Brexit şi frontiera între Irlanda de Nord şi Irlanda înaintea summitului UE din 14-15 decembrie, unde se va decide dacă Bruxellesul va demara etapa negocierilor pe tema viitoarelor relaţii bilaterale.

David Davis aşteaptă flexibilitate din partea Uniunii Europene

- Advertisement -

David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, a reiterat, vineri, că Marea Britanie intenţionează să abordeze la momentul oportun chestiunea sensibilă a obligaţiilor financiare, afirmând că se aşteaptă la “flexibilitate” din partea Uniunii Europene.

Marea Britanie îşi va onora obligaţiile financiare, a subliniat David Davis. Problema este că Marea Britanie este dispusă la achitarea unei sume de doar 22 de miliarde de euro.

Este momentul ca ambele părţi să caute împreună soluţii. Pentru a rezolva problemele, este necesar ca ambele părţi să dea dovadă de flexibilitate şi pragmatism“, a declarat David Davis după noua sesiune de negocieri pe tema Brexit.

Trebuie să ajungem cu discuţiile la viitoarea relaţie bilaterală. Pentru acest lucru, ambele părţi trebuie să aibă încredere în rezultatul comun al negocierilor. Rămânem disponibili şi intenţionăm să asigurăm acest rezultat în săptămânile rămase înaintea summitului Consiliului European programat în decembrie“, a spus David Davis.

Reprezentanţii Bruxellesului şi Londrei negociază în prezent condiţiile ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. În etapa a doua a negocierilor vor fi stabilite viitoarele relaţii bilaterale.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: