7.5 C
London
Saturday, April 10, 2021

Marea Britanie testează un nou vaccin împotriva COVID-19

- Advertisement -

Cercetătorii din Marea Britanie încep testările pentru un nou vaccin care să combată coronavirusul.

Astfel, persoanelor sănătoase care vor participa la aceste teste, cu vârste cuprinse între 18 și 70 de ani, li se vor administra două doze ale acestui vaccin experimental în săptămânile viitoare.

- Advertisement -

Dacă rezultatele vor fi un succes, testarea va fi extinsă pe alți 6.000 de voluntari.

În loc să le administreze voluntarilor o formă ușoară a bolii, vaccinul nou-dezvoltat folosește o metodă care presupune utilizarea unui cod genetic sintetic având la bază materialul genetic al virusului.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie vrea ca toată lumea să își facă vaccinul anti-coronavirus

Cercetările pentru realizarea acestui vaccin experimental au fost finanțate de către guvernul britanic cu 51 de milioane de dolari, la care s-au adăugat alte 6,3 milioane de dolari din donații, și vin după ce un al vaccin experimental dezvoltat de experții de la Universitatea Oxford au început deja testările clinice pe oameni.

Strădania cercetătorilor britanici în a dezvolta un vaccin anti-COVID-19 a fost apreciată de secretarul de stat pentru afaceri, Alok Sharma, care a spus că: „Progresul rapid al vaccinului Imperial este o mărturie a ingeniozității și tenacității cercetătorilor britanici”.

Dacă testarea va fi un succes, vaccinul ne va ajuta nu doar să combatem coronavirusul, dar și alte boli care ar putea să apară pe viitor”, a mai spus Alok Sharma.

Refuzul vaccinării, pedepsit. Părinții vor putea fi acuzați de rele tratamente dacă nu își vaccinează copiii

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news