15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Marea Britanie testează certificatul Covid la meciuri din Cupa Angliei

Anglia va lansa un test privind folosirea pașaportului de vaccinare pentru accesul într-un club de comedie, într-un club de noapte și la meciurile de fotbal din Cupa Angliei, informează Agerpres, care citează Reuters.

Prin acest experiment derulat săptămânile următoare, autoritățile vor să vadă cum pot redeschide economia și cum pot permite accesul la evenimente pentru publicul larg.

Certificate pentru cei imunizați împotriva Covid

- Advertisement -

Guvernul a anunțat că dezvoltă un sistem de certificare a indivizilor care va indica dacă o persoană a primit vaccinul, dacă a fost testată negativ recent sau dispune de imunitate naturală, demonstrată de un test pozitiv realizat în ultimele șase luni.

Testul va fi aplicat la nouă evenimente, printre care o semifinală și finala Cupei Angliei.

El va fi folosit pentru a stabili dacă evenimentele destinate publicului larg pot să se desfășoare în spații închise, fără distanțare socială. Potrivit Reuters, este puțin probabil ca acest sistem să fie implementat pentru folosirea transportului public, pentru accesul în magazine sau în pub-uri.

Calendar pentru redeschiderea economiei

Conform planului autorităților de redeschidere a economiei, un număr limitat de persoane va putea asista la meciurile de fotbal începând din 17 mai, în timp ce cluburile de noapte se vor putea redeschide din 21 iunie.

Presa britanică scrie că o aplicație pașaport Covid ar putea fi disponibilă abia din luna septembrie, mai notează Reuters.

Marea Britanie a înregistrat peste 126.000 de decese din cauza noului coronavirus, fiind pe locul cinci în lume în ceea ce privește rata mortalității. Din cauza pandemiei, țara trece printr-una dintre cele mai puternice contracții economice din istorie. Rapiditatea cu care se desfășoară campania de vaccinare a aprins însă speranța unei reveniri economice în acest an, mai scrie Reuters.

Luni, guvernul britanic urmează să anunțe măsurile pentru relansarea călătoriilor internaționale.

Pentru a preveni intrarea în țară a unor noi variante de coronavirus, autoritățile vor implementa un sistem ”semafor” pentru celelalte țări – în funcție de rata de vaccinare din aceste state și de rata infectării cu noi variante ale coronavirusului.

Călătoriile internaţionale nu vor fi permise mai devreme de 17 mai.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: