-1.3 C
London
Thursday, January 6, 2022
-1.3 C
London
Thursday, January 6, 2022

Marea Britanie, termenii divorţului stabiliţi înainte de căsătorie

[quote_box_center]Cuplurile din Anglia şi Ţara Galilor ar putea fi obligate să cadă de acord asupra condiţiilor divorţului înainte de a se căsători în mod legal, potrivit unei recomandări înaintate joi de o comisie a legislativului responsabilă de propunerea de reforme care să fie înaintate cabinetului guvernamental de la Londra, potrivit AFP.[/quote_box_center]

În prezent, cuplurile pot recurge la un contract prenupţial care stabileşte termenii unui posibil divorţ, dar acest tip de document nu este obligatoriu.

- Advertisement -

Comisia Juridică, un organism independent responsabil pentru recomandarea de reforme în materie legislativă care să fie înaintate cabinetului de la Londra, consideră că acest tip de contract, obligatoriu, ar putea duce la o mai bună gestionare a finanţelor în caz de despărţire. Propunerea lor constă în aplicarea acordului în cazul celor fie căsători, fie uniţi printr-un parteneriat civil.

Contractul semnat de parteneri „ar permite o mai bună gestionarea a părţii financiare în urma despărţirii”, aspectul menţionat fiind o chestiune care ridică numeroase probleme, potrivit lui Elizabeth Cooke, liderul Comisiei Juridice pentru Anglia şi Ţara Galilor.

[pull_quote_center]Persoanele din cuplurile căsătorite şi parteneriatele civile ar trebui să fie în măsură să decidă proprii dispoziţii financiare (n.r. – în caz de divorţ), însă fără a neglija responsabilităţile de acest tip faţă de partenerii sau copii lor[/pull_quote_center], a adăugat..

Măsurile pe care le recomandăm vor ajuta cuplurile să înţeleagă responsabilităţile financiare, iar dacă este cazul, asigurarea independenţei financiare”, în cazul unor eventuale probleme a punctat liderul Comisiei Juridice.

Recomandările realizate de aceasta comisie au fost salutate de mai multe case de avocatură britanice. Amanada McAlister de la compania Slater & Gordon a declarat că [pull_quote_right]acest contract ar putea diminua numărul conflictelor şi costurile[/pull_quote_right] în cazul divorţurilor. De asemenea, Jane Keir de la firma Kingsley Napley LLP a cerut legislativului britanic „să nu rateze această oportunitate de a permite cuplurilor să aibă o viziune pe termen lung”, în cazul unui divorţ.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: