6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Marea Britanie, tara in care banii din publicitate se muta ince-incet pe mobil

[quote_box_center]Publicitatea online din Marea Britanie a ajuns la o valoare de 3,82 miliarde euro, in prima jumatate a anului 2014, potrivit unui raport al IAB Marea Britanie si PwC, inregistrand o crestere de 16,6% de la an la an. Bugetele pe zona de mobile reprezinta 20% din aceasta suma, o crestere fata de 14% cat reprezentau anul trecut, potrivit Mobile Marketing.[/quote_box_center]

Practic, o lira sterlina alocata pentru publicitatea online este investita in mobile advertising.

- Advertisement -

Cheltuielile pentru publicitatea telefoanelor mobile au crescut cu 68%, respectiv 900 euro. Insa, acestea sunt cele mai mici cresteri din 2009 si pana acum, potrivit cifrelor IAB din acel an.

[pull_quote_center]Aceasta incetinire a pietei este previzibila, in conditiile in care piata se largeste, iar cifrele disponibile devin tot mai mari.[/pull_quote_center]

La capatul celalalt al spectrului, publicitatea realizata in mod exclusiv p tablete a inregistrat o crestere de 160%, cea mai mare dintre toate canalele media folosite, cu toate ca in termeni de cifre exacte, se observa o stagnare de 36,92 milioane euro, insa cea mai mare parte dintre cheltuielile pentru dispozitivele mobile este tot pentru publicitatea vizuala, cu 401,4 milioane de euro.

Dintre acestea, 266,9 milioane de euro au venit din social media, unde dispozitivele mobile cumuleaza 53% dintre cheltuieli si 80,21 milioane de euro din reclamele video, grupul de reclame cu cea mai mare crestere, avansand de la an la an cu 196%.

 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: