4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021
4.8 C
London
Sunday, December 5, 2021

Marea Britanie susţine eliberarea din izolare a tinerilor de 20-30 de ani

Eliberarea din izolare a tinerilor de 20-30 de ani care nu mai locuiesc cu părinţii ar putea fi cea mai bună idee de a ieşi din blocaj şi a evita o “recesiune extraordinară“, susţin specialiştii, potrivit Daily Mail.

Această secțiune a populației – spre deosebire de generațiile mai în vârstă – este, statistic, mai puțin probabil să moară din cauza coronavirusului sau să dezvolte simptome severe.

- Advertisement -

La fel ca în multe țări, Marea Britanie este în prezent blocată pentru a încetini răspândirea COVID-19. Cu toate acestea, cercetările au arătat că în prezent nu există „o strategie clară de ieșire” care să arate modul în care țara ar putea reveni la normal.

Specialiştii susţin că adulții tineri ar putea deveni din ce în ce mai neliniștiți și ar putea să renunţe la restricțiile impuse, riscând siguranța publică.

Este de indicat ca adulții tineri care locuiesc cu părinții lor sau cu alte persoane mai în vârstă să rămână în izolare pentru a evita contactarea virusului.

Eliberarea din izolare a celor 2,6 milioane de adulți tineri care lucrează în sectorul privat ar putea susține economia.

Motivul izolării este de a salva vieți pe termen scurt“, a declarat economistul și omul de știință comportamental Andrew Oswald de la Universitatea din Warwick.

Dacă este pusă în aplicare, o astfel de politică ar arăta că 4,2 milioane de tineri şi-ar putea relua viața normală zilnică, potrivit datelor de la Oficiul Național de Statistică și Ancheta Anuală a Populației.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: