7.4 C
London
Sunday, January 17, 2021

Marea Britanie sprijină înlocuirea imigranţilor din fabrici cu roboţi

- Advertisement -

68 la sută dintre britanici au declarat că roboţii vor fi foarte importanţi pentru economia ţării lor, arată Daily Mail.

Procentul creşte la 74% atunci când întrebarea priveşte modul în care roboţii vor devenii din ce în ce mai importanţi la locul de muncă al britanicilor.

- Advertisement -

Cifrele sunt reflectate de Trend Index 2020, publicat de germanii de la Automatica, târgul dedicat automatizării şi roboticii la Munchen. Roboţii sunt o prezenţă obişnuită în uzinele auto sau în alte unităţi de producţie. Dar statutul lor este de aparatură staţionară.

În construcţii, unde sunt folosiţi cei mai mulţi dintre imigranţi, roboţii care i-ar înlocui, ar fi obligaţi să se mişte. Savanţii britanici au lucrat din greu pentru a obţine dispozitive automate care să compenseze lipsa unor muncitori necalificaţi.

Universitatea din Plymouth a construit un aparat în valoare de 700.000 de lire sterline, pentru a culege zmeură.

Deocamdată, procesul ia mai mult de 1 minut pentru a culege un singur fruct. Aceeaşi universitate a elaborat şi o maşinărie pentru recoltarea de conopidă. Un specialist în robotică de la Plymouth, Martin Stolen, a afirmat că „mulţi producători sunt foarte îngrijoraţi în legătură cu modul în care vor mai găsi forţă de muncă la costuri rezonabile. Şi pe bună dreptate.

O bună parte din costurile afacerilor lor sunt reprezentate de cheltuielile pentru lucrători manuali, până la 50% din investiţie,astfel că este foarte important să încercăm să găsim o soluţie pentru această problemă, mai ales în contextul Brexit”.

Peste 435.000 de români din Marea Britanie au aplicat pentru rezidenţă înainte de ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news