20.5 C
London
Friday, August 20, 2021
20.5 C
London
Friday, August 20, 2021

Marea Britanie și-ar putea închide granițele din cauza noilor tulpini coronavirus

Guvernul din Londra ia în calcul posibilitatea închiderii granițelor din cauza apariției noilor tulpini ale Sars-Cov-2, care sunt mai contagioase. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Mediului, George Eustice.

Mereu avem în vedere aceste lucruri şi le avem în atenţie. Preocuparea din acest moment este numărul diferitelor mutaţii”, a răspuns ministrul într-un interviu la Sky News, după ce a fost întrebat despre eventualitatea închiderii frontierelor.

- Advertisement -

Recent, Marea Britanie a suspendat zborurile din Portugalia şi din 14 ţări din America Latină, după anunțul Braziliei privind depistarea unei noi mutații a virusului.

În plus, toți pasagerii trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid-19. 

Aceeași decizie a fost luată în urmă cu câteva săptămâni și în cazul zborurilor din Africa de Sud, după ce țara a confirmat apariția unei alte tulpini. 

În prezent, în țară este în vigoare o carantină strictă. Școlile sunt închise, iar deplasările, restricționate, în condițiile în care situația din spitale este critică. 

Țara ocupă primul loc în Europa în privința deceselor.

În ultimele şapte zile, numărul acestora a crescut cu 14,1 % faţă de săptămâna anterioară, deşi numărul contagierilor a înregistrat o scădere de 23,6 %, potrivit Agerpres. Bilanțul epidemiei din țară depășește 3,5 milioane de cazuri Covid-19 și 94.580 de decese. 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: