12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022
12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Marea Britanie și-a retras aproape toate trupele din Afganistan

Majoritatea trupelor britanice au fost retrase din Afganistan, a anunțat, premierul Boris Johnson, conform Reuters. Astfel, Marea Britanie își încheie rolul în conflictul care durează deja de două decenii.

Toate trupele britanice atribuite misiunii NATO din Afganistan se vor întoarce acasă”, a anunțat Boris Johnson într-o declarație în fața Parlamentului britanic.

- Advertisement -

Din motive evidente, nu voi face public calendarul retragerii noastre, însă ce pot spune Camerei este că majoritatea forțelor noastre au părăsit deja Afganistanul”, a continuat el.

Forțele britanice au fost defășurate pentru prima oară în Afganistan în 2001, în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie, și au jucat un rol important în operațiunile de luptă până în 2014.

În total, 457 de soldați britanici au fost uciși în Războiul din Afganistan.

Violențele din Afganistan s-au accentuat în intensitate și număr de la anunțul președintelui Joe Biden că va retrage trupele americane din țară necondiționat până la 11 septembrie 2021, dată aleasă simbolic.

Sper că nimeni nu va sări la concluzia falsă că retragerea forțelor noastre înseamnă cumva finalul angajamentului Marii Britanii față de Afganistan. Nu ne putem întoarce privire, și nici nu facem iluzii cu privire la situația complicată de acolo și la ce va urma”, a mai spus premierul britanic.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: