15.8 C
London
Thursday, August 26, 2021
15.8 C
London
Thursday, August 26, 2021

Marea Britanie se pregătește să elibereze zeci de mii de infractori

Ministerul britanic de Justiţie ia în considerare eliminarea pedepselor mai mici de şase luni, argumentând că acestea sunt mai puţin eficiente în scăderea ratei de recidivism decât pedepsele comunitare, relatează site-ul postului BBC.

Pedepsele mai mici de şase luni cu inchisoarea ar putea fi eliminate, o masura care ar degaja sistemul penitenciar,  care ar putea elibera in fiecare an in Anglia şi Ţara Galilor aproximativ 30.000 de condamnaţi, intre care şi hoţi.

Pedepsele “foarte scurte” sunt “suficient de lungi pentru a face rau şi nu suficient de lungi pentru a vindeca”, spune conservatorul Rory Stewart, secretarul de stat pentru penitenciare. Oficialul britanic a precizat ca nu sunt vizate infracţiunile violente sau cele cu carater sexual.

- Advertisement -

Daca inchizi pe cineva pentru trei sau patru saptamani, aceasta işi va pierde casa, slujba, familia, reputaţia. Securitatea publica va fi mai bine asigurata daca avem o pedeapsa buna de interes general  şi aceasta va reduce foarte mult presiunea asupra inchisorilor”, a completat Stewart.

Anunturi pentru romani in UK –
Promoveaza-ti afacerea intr-un mod inedit.
http://anunturiuk.com/

Eliminarea pedepselor mici a intrat in vigoare in 2010 in Scoţia, incarcerarea pentru mai puţin de trei luni nu mai este aplicata, urmarindu-se ca aceasta dispoziţie sa fie extinsa şi pentru condamnarile pe pana la 12 luni.

De la inceputul anilor 1990, numarul deţinuţilor din Anglia şi Ţara Galilor s-a dublat, de la 40.000 la peste 80.000 la sfarşitul lui 2018.

Anul trecut, peste jumatate din cele 86.275 de persoane condamnate cu plasare in detenţie imediata executau o pedeapsa de şase luni de inchisoare sau chiar mai puţin.

Pedepsele scurte duc la recidiva, sunt ineficiente şi nu permit reabilitarea celor vinovaţi,” a susţinut şi un purtator de cuvant al Ministerului Justiţiei britanic.

Aproximativ 30.000 de infractori, inclusiv hoţi, ar putea scăpa de închisoare în fiecare an.

Acuzaţii ar putea primi sancţiuni comunitare, însă nicio formă alternativă de pedeapsă nu a fost confirmată încă.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: