6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021
6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Marea Britanie se pregătește de al doilea val de COVID-19

Potrivit lui Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, introducerea de noi restricţii în cazul unui al doilea val de COVID-19 în această iarnă nu este exclusă.

El a declarat, referindu-se la un raport guvernamental, că acest nou val ar putea face 85.000 de victime, scrie sputnik.md.

- Advertisement -

De asemenea, Hancock a spus că “acesta ar fi cel mai grav scenariu ce poate fi avut în vedere în mod rezonabil”, și anume interferența unui sezon greu de gripă şi o creştere a cazurilor de coronavirus, motivînd că iarna „oamenii petrec mai mult timp în interior”, notează Agerpres.

Marea Britanie este cea mai afectată de pandemie țară europeană, înregistrînd aproape 41.500 de decese şi peste 331.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În capitala Marii Britanii sîmbătă au avut loc proteste împotriva măsurilor de restricție anti-Covid 19, la fel ca și în alte capitale europene precum Berlin și Paris.

Noile restricții, impuse de autoritățile britanice din august, includ o interdicție a întîlnirilor între diferite familii în casa uneia dintre ele.

Măsuri similare au fost impuse în 18 zone din Greater Manchester, Leicester, West și East Yorkshire, ca și în orașul scoțial Aberdeen.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: