12.1 C
London
Wednesday, November 17, 2021
12.1 C
London
Wednesday, November 17, 2021

Marea Britanie se îndreaptă către șomaj în masă și sărăcie

Aproximativ 450.000 de oameni este de aşteptat să-şi piardă locurile de muncă pentru că, în urma noului program mai puţin generos de susţinere lansat de guvernul britanic la sfârşitul săptămânii trecute, angajatorii nu vor mai putea să-i păstreze, scrie The Independent, conform Mediafax.

Trades Union Congress avertizează că Marea Britanie se îndreaptă către şomaj în masă şi sărăcie dacă guvernul nu va furniza ajutor suplimentar.

- Advertisement -

Premierul Boris Johnson a anunţat că țara va intra în carantină, timp de o lună, începând de pe 5 noiembrie până pe 2 decembrie

Restaurantele şi magazinele neesenţiale vor fi închise patru săptămâni dar va fi permis serviciul de livrare la domiciliu.

Școlile vor rămâne deschise, iar oamenii vor putea face sport în spaţii deschise, vor merge la serviciu dacă nu pot lucra de acasă. De asemenea, vor fi permise ieșirile din case pentru aprovizionare și urgențe.

Premierul Johnson le-a cerut britanicilor să respecte regulile și să stea în case pentru a proteja sistemul de sănătate.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: