10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022
10.9 C
London
Saturday, January 29, 2022

Marea Britanie se implică masiv în problema refugiaţilor

Guvernul britanic şi-a anunţat joi intenţia de a găzdui în ţară, până în 2020, un număr de până la 3.000 de copii vulnerabili din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, precum şi familiile acestora dacă va fi necesar, relatează AFP.

Acest program nu va viza numai copiii neînsoţiţi, ci se va extinde şi la copiii vulnerabili, precum cei care ar putea fi obligaţi să muncească, să se căsătorească forţat sau să fie victime ale altor forme de abuz sau exploatare‘, a afirmat Ministerul britanic de Interne într-un comunicat.

Acest nou program, realizat în colaborare cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, ‘va fi deschis tuturor grupurilor şi naţionalităţilor considerate cu risc în MENA‘, se precizează în comunicat. Potrivit ministerului, ‘câteva sute de persoane‘ vor fi găzduite în acest an şi până la 3.000 de persoane vor fi găzduite până în anul 2020.

Marea Britanie a anunţat că va pune la dispoziţie 75 de experţi pentru a ajuta la gestionarea refugiaţilor în Grecia, în cadrul acordului dintre UE şi Turcia.

- Advertisement -

Această cifră se adaugă celor 20.000 de refugiaţi sirieni pe care guvernul britanic s-a angajat să-i primească, tot până în 2020. Până în prezent, mai mult de o mie (din care jumătate sunt copii) au sosit în Marea Britanie.

Marea Britanie şi-a luat acest angajament independent de Uniunea Europeană, refuzând să facă parte dintr-un sistem comun de azil al UE, promiţând în acelaşi timp 2,3 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe refugiaţi, în Siria şi în regiune.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: