2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Marea Britanie se declară pregătită să facă față virusului Ebola

[quote_box_center]Marea Britanie este pregătită să facă față situației în care virusul Ebola va ajunge pe teritoriul său, a declarat sâmbătă ministrul sănătății, Jeremy Hunt, după un exercițiu de amploare care a implicat sute de persoane.[/quote_box_center]

Angajați din spitale în echipamente de protecție și servicii de ambulanță au participat la acest exercițiu care a durat opt ore și în cursul căruia a fost simulată îmbolnăvirea unor persoane cu Ebola, pentru a testa capacitatea de răspuns a serviciilor de urgență.

- Advertisement -

Exercițiul a fost urmat de o reuniune interministerială de criză (Cobra), sub conducerea ministrului sănătății, Jeremy Hunt.

[pull_quote_center]Este un exercițiu extrem de util și sunt dublu asigurat de faptul că am pregătit planuri fiabile în eventualitatea înregistrării unui caz de Ebola în Marea Britanie[/pull_quote_center]

Vom evalua ce s-a întâmplat și ce trebuie îmbunătățit“, a adăugat el, precizând că acest exercițiu “nu reprezintă decât o mică parte din dispozitivul privind Ebola“.

Exercițiul a fost cerut de premierul David Cameron, în urma criticilor promite după decizia de a introduce controale obligatorii în anumite aeroporturi și în gările Eurostar. Este vorba de controale asupra persoanelor care provin din Liberia, Sierra Leone și Guineea, țările cel mai puternic afectate de epidemie.

Unii experți medicali au considerat că aceste controale sunt o pierdere de timp, iar alții au denunțat neclaritatea unui plan luat de urgență în fața panicii tot mai mari în legătură cu răspândirea bolii.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: