12.1 C
London
Wednesday, November 17, 2021
12.1 C
London
Wednesday, November 17, 2021

Marea Britanie se confruntă cu un deficit al forţei de muncă

Angajatorii din Marea Britanie se confruntă cu dificultăţi în ocuparea locurilor de muncă, după cea mai drastică scădere din ultimul an înregistrată în rândul candidaţilor disponibili, potrivit raportului realizat de Confederaţia de Recrutare şi Angajare, citat de The Guardian.

Firmele raportează un deficit al muncitorilor calificaţi în peste 60 de profesii, printre care ingineri, specialişti IT şi contabili, înainte de posibilele restricţii impuse imigranţilor odată ce Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană.

Confederaţia de Recrutare şi Angajare (The Recruitment and Employment Confederation – REC) susţine că analiza pieţei muncii a evidenţiat deficitul în creştere în luna aprilie pentru angajaţii permanenţi şi temporari, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni.

- Advertisement -

Directorul general al REC, Kevin Green, susţine că deficitul de forţă de muncă obligă guvernul care se va forma după alegerile din iunie să investească în formare şi consiliere în carieră pentru a se asigura că firmele vor putea angaja oameni din afara Marii Britanii, odată ce statul părăseşte Uniunea Europeană.

Cererea pentru angajaţi creşte în toate sectoarele şi regiunile din Marea Britanie, dar sunt din ce în ce mai puţini oameni dispuşi să acopere locurile libere”, a spus Green.

Avem cea mai scăzută rată a şomajului din 2005 şi oamenii care muncesc ezită mai mult în privinţa mutării locului de muncă, în contextul incertitudinii legate de Brexit”, a completat Green.

Raportul a fost realizat pentru REC de compania de consultanţă IHS Markit, folosind date furnizate de 400 de firme de recrutare. Potrivit analizei, cererea pentru angajaţi a crescut în aprilie, în sectorul privat, dar a scăzut în sectorul public.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcezf

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: