13.1 C
London
Monday, June 27, 2022
13.1 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie se confruntă cu cea mai mare fraudă din istoria sa

Ajutoarele de pandemie reprezintă o adevărată sursă de îmbogăţire pentru unii, de regulă în mod fraudulos.

Marea Britanie tocmai a descoperit că ar putea să aibă pierderi de până la 26 de miliarde de dolari, ceea ce ar însemna una dintre cele mai mari fraude din istoria sa.

- Advertisement -

Marea Britanie ar fi pierdut până la 26 de miliarde de dolari din ajutoarele oferite de stat contribuabililor şi firmelor afectate de pandemie, scrie „Daily Mail”.

Conform unor surse care sunt la curent cu o anchetă aflată în desfăşurare, escrocii au furat o parte din banii alocaţi pentru pandemie prin falsificarea documentelor.

Într-un caz, 30 de persoane care au solicitat ajutoare guvernamentale având domiciliul declarat la aceeaşi adresă.

Într-un alt caz, cineva a încercat să fugă din Marea Britanie cu 80.000 de euro ascunşi în bagaje.

Escrocii au profitat de faptul că schema guvernamentală prevede acordarea mai întâi a ajutorului de bani în numerar şi abia apoi furnizarea dovezilor, notează Daily Mail.

Potrivit anchetatorilor, este vorba de „cea mai mare campanie de fraudă”, iar autorii ei sunt în principal bande infracţionale din Europa de Est.

Sunt menţionate în special Albania, Bulgaria, Polonia, Turcia şi România. Guvernul britanic intenţionează acum să aplice legile anticorupţie pentru a stopa fraudele. „Vom plăti acest lucru timp de generaţii”, a declarat una dintre sursele Daily Mail.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: