12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022
12.4 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu peste 100.000 de infectări pe zi

Marea Britanie anunţă mult aşteptata relaxarea a restricţiilor. Asta chiar dacă numărul de noi cazuri a explodat din cauza variantei Delta, mult mai contagioasă.

În cel mult 2 săptămâni, englezii vor putea petrece în cluburi, nu vor mai fi nevoiţi să poarte mască sau să păstreze distanţa fizică. În curând cei vaccinați vor putea intra fără carantină în Regatul Unit.

După cele mai drastice restricţii de după cel de-Al Doilea Război Mondial, 19 iulie poate fi marea zi a relaxării în Regatul Unit, promite premierul Boris Johnson, care spune însă că decizia finală va fi luată săptămâna viitoare.

- Advertisement -

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: “Dacă nu ne putem redeschide societatea în următoarele săptămâni, când suntem ajutaţi de sosirea verii şi de vacanţele şcolare, trebuie să ne întrebăm, când o să ne să putem reveni la normal?

Englezii vor putea renunţa la mască şi la distanţare, nu vor mai fi nevoiţi să lucreze de acasă şi nici să ţină petreceri pe ascuns.

Barurile şi Cluburile de noapte vor fi redeschise, fără restricţii în ce priveşte numărul de clienţi, iar spectacolele şi evenimentele sportive se vor putea desfăşura la capacitate completă.

Este un risc asumat pentru guvernul de la Londra, în condiţiile în care varianta Delta a COVID a dus la o explozie de noi cazuri, aproximativ 25.000 pe zi în ultima săptămână, iar peste vară se estimează că numărul de cazuri ar putea ajunge la 100.000 pe zi. Numărul deceselor e totuşi mic.

Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii: “Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul“.

Nu putem trăi într-o lume în care singurul lucru la care ne gândim este COVID-ul şi să ignorăm toate celelalte probleme de sănătate, problemele din economie sau provocările din educaţie.

Ar putea fi ridicate şi restricţiile pentru elevi. De la şcoală vor putea lipsi doar cei care sunt confirmaţi cu COVID, iar colegii lor vor fi testaţi zilnic.

Anticipând anunţul Guvernului, elevii au găsit deja o metodă de a lipsi motivat. Pe Tik Tok au apărut multe filmuleţe în care se laudă cum falsifică testele COVID pentru a scăpa de ore, spre disperarea părinţilor şi a profesorilor.

Ceva restricţii tot vor mai rămâne. Până pe 16 august, chiar şi cei care au ambele doze de vaccin vor fi nevoiţi în continuare să se izoleze dacă intră în contact cu un bolnav.

Este şi cazul ducesei de Cambridge, complet imunizată, care ieri a anunţat că se autoizolează pentru că a fost contact direct cu o persoană infectată.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: