7.5 C
London
Saturday, April 10, 2021

Marea Britanie s-a împrumutat la dobânzi negative

- Advertisement -

Marea Britanie s-a împrumutat în premieră la dobânzi negative, pe fondul temerilor în creştere legate de declanşarea unei recesiuni profunde din cauza pandemiei cu coronavirus.

În cadrul unei licitaţii care a avut loc miercuri, Biroul pentru Managementul Datoriilor a anunţat că a vândut obligaţiuni pe termen de trei ani în valoare de 3,8 miliarde de lire sterline, cu un randament negativ de 0,003%, scrie Agerpres.

- Advertisement -

Acest lucru înseamnă că guvernul britanic este practic plătit să se împrumute. Investitorii vor primi ceva mai puţin decât au plătit, dacă vor păstra obligaţiunile până la maturitate, atât de mare este cererea pentru protejarea banilor prin intermediul plasamentelor în obligaţiuni.

În acest fel, Marea Britanie s-a alăturat Germaniei, Japoniei şi altor câteva ţări europene care vând obligaţiuni guvernamentale cu randamente negative.

În luna martie, Banca Angliei a redus dobânda de politică monetară la un minim record de 0,1% şi a lansat achiziţii suplimentare de obligaţiuni, de 200 de miliarde de lire, majoritatea obligaţiuni de stat, în cadrul programului său de relaxare cantitativă.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news