8.5 C
London
Friday, November 5, 2021
8.5 C
London
Friday, November 5, 2021

Marea Britanie riscă să piardă zeci de mii de locuri de muncă

Zeci de mii de locuri de muncă în domeniul serviciilor financiare din Marea Britanie ar putea fi pierdute în cazul în care Londra nu va mai avea, după Brexit, acces la piaţa unică a Uniunii Europene, avertizează oficiali din cadrul asociaţiilor de profil citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

Londra este de mulţi ani cel mai mare centru de tranzacţionare pentru contractele financiare în moneda euro, iar, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE, se discută despre mutarea activităţilor în ţări din zona euro.

Xavier Rolet, directorul executiv al companiei London Stock Exchange Group (LSE.L), care deţine cel mai mare centru din lume pentru compensarea contractelor în euro, atrage atenţia că, în lipsa clarificărilor privind situaţia post-Brexit, clienţii firmelor de tranzacţii financiare vor părăsi Londra.

- Advertisement -

Zeci de mii de locuri de muncă ar putea fi pierdute în Londra, nu doar în domeniul tranzacţiilor financiare, ci şi în sectoare precum tehnologia informaţională, managementul riscurilor şi administraţie, a declarat Xavier Rolet în faţa membrilor Comisiei parlamentare britanice a Trezoreriei.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: