2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Marea Britanie riscă să îşi facă reputaţia unei ţări “împotriva a orice”

[quote_box_center]Propunerile lui David Cameron de limitare a imigraţiei dinspre alte ţări ale Uniunii Europene sunt nefuncţionale, a declarat premierul Victor Ponta pentru publicaţia britanică The Times, oficialul român avertizând că Marea Britanie riscă să îşi facă reputaţia unei ţări “împotriva a orice“.[/quote_box_center]

Victor Ponta a spus că ţările est-europene au fost uimite la vremea respectivă (începutul acestui an, n.r.) despre dezbaterea din Marea Britanie referitoare la imigranţi şi a respins propunerile premierului britanic David Cameron de limitare a fluxului de imigranţi către Marea Britanie. El le-a cerut liderilor politici britanici să dea dovadă de mai mult curaj în contracararea formaţiunii eurosceptice UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii) şi a calificat drept ‘ridicole‘ temerile privind o invazie din partea lucrătorilor cu slabă calificare din România şi Bulgaria.

- Advertisement -

Potrivit cotidianului Daily Mail, membri importanţi ai Partidului Conservator din Marea Britanie au pregătit un plan de limitare a imigraţiei din ţările sărace deja membre ale Uniunii Europene, precum România şi Bulgaria, sau aspirante la aderare, ca parte a procesului de renegociere a relaţiei Regatului Unit cu blocul comunitar.

Astfel, ar urma să fie limitat numărul imigranţilor din ţări unde salariile şi ajutoarele sociale sunt mult mai mici decât în Marea Britanie. O astfel de măsură, care atentează la principiul de bază al UE privind libertatea de mişcare, ar fi primit susţinere din partea unor membri ai guvernului.

David Cameron s-a angajat să renegocieze apartenenţa Marii Britanii la UE înaintea unui posibil referendum privind ieşirea din blocul comunitar până la sfârşitul lui 2017. Cameron se confruntă cu apeluri din partea parlamentarilor conservatori de a prezenta măsurile pe care speră să le obţină în procesul de renegociere.

[pull_quote_center]Unii membri ai Partidului Conservator vor ca el să adopte o poziţie mai dură în privinţa imigraţiei, pentru a reduce ameninţarea reprezentată de partidul UKIP, anti-european şi anti-imigraţie, la alegerile generale de anul viitor.[/pull_quote_center]

David Cameron a evocat în trecut propuneri privind limitarea imigraţiei din ţări care aspiră la aderarea la UE, precum Turcia şi Albania, până când economiile lor vor fi aliniate la cea britanică. Însă unii parlamentari conservatori vor ca ideea să fie extinsă şi să includă şi ţări care sunt deja membre. Cetăţenii acestor ţări vor avea în continuare permisiunea de a veni în Marea Britanie, însă numărul lor va fi limitat.

- Advertisement -
Sourceevz

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: