12 C
London
Saturday, November 6, 2021
12 C
London
Saturday, November 6, 2021

Marea Britanie raportează cele mai puține decese din luna martie

Regatul Unit a înregistrat duminică 413 decese suplimentare în spitalele cu pacienţi afectaţi cu noul coronavirus, cifră care marchează o scădere clară şi ridică bilanţul total la 20.732 de morţi în această ţară, potrivit AFP.

Noul bilanţ a fost făcut public duminică de către ministrul agriculturii şi mediului George Eustice în cursul unei conferinţe de presă, conform Reuters.

- Advertisement -

Această cifră, cea mai scăzută de la sfârşitul lunii martie, marchează o diminuare spectaculoasă faţă de ziua precedentă, când s-au înregistrate 813 decese suplimentare.

Ministrul britanic a spus că un număr total de 152.840 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, o creştere cu 4.463 faţă de ziua precedentă.

Marea Britanie înregistrează în prezent o tendinţă descendentă foarte clară a numărului de persoane spitalizate cu COVID-19, a declarat duminică directorul Serviciul naţional de sănătate (HNS) din Anglia, Stephen Powis.

Avem în prezent o tendinţă foarte clară de reducere a numărului de persoane spitalizate cu noul coronavirus. Aceasta se observă cel mai bine la Londra, dar puteţi vedea acelaşi lucru şi în Midlands (centrul Angliei), ca şi începutul acestui proces şi în alte zone ale Regatului Unit“, a spus el.

Aceasta demonstrează clar că felul în care am respectat noi distanţarea socială s-a dovedit benefic, reducând transmisia şi propagarea virusului“, a subliniat acesta.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte`ne pe Facebook | Twitter | Pinterest !

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: