12.5 C
London
Wednesday, November 10, 2021
12.5 C
London
Wednesday, November 10, 2021

Marea Britanie raportează cele mai multe decese provocate de COVID-19 în Europa

Numărul total al deceselor din Marea Britanie atinge cifra record de 40.000 marti. Situaţia critică din regat i-a transformat pe britanici în „pacientul” Europei.

Astfel, Marea Britanie a devansat Italia în topul negativ al deceselor survenite din cauza Covid-19. Cifrele publicate marti de Oficiul pentru Statistică Naţională au relevat o realitate sumbră.

- Advertisement -

Cu toate că numărul deceselor s-a aflat pe o pantă descendentă timp de două săptămâni, de la 1 mai panta a suferit o ascensiune bruscă. Statisticile au evidenţiat faptul că numărul total al deceselor produse în această perioadă scurtă de timp este echivalent cu numărul total înregistrat în ultimii 5 ani.

Datele au apărut la o zi după ce premierul Boris Johnson a prezentat planul de redresare iar printre altele, acesta prevede uşurarea restricţiilor impuse.

Planul său a stărnit confuzie în rândul populaţiei. Liderii guvernelor din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord s-au opus planului, dar noile măsuri au luat efect doar în Anglia. Ei i-au sfătuit pe oameni să stea în casă.

Rata mare a mortalităţii pune presiune pe Johnson, care este privit de opoziţie cu scepticism. Partidele aflate în opoziţie îl acuză pe acesta de reacţie lentă la pericolul în ascensiune generat de noul coronavirus.

Criticii se întreabă dacă Primul Ministru al Marii Britanii este capabil să gestioneze criza coronavirusului, pentru că statisticile demonstrează contrariul.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: