2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022
2.7 C
London
Tuesday, January 25, 2022

Marea Britanie rămâne principala destinaţie de studiu

[quote_box_center]Un studiu făcut de British Council la nivel mondial arată că, până în 2024, Marea Britanie va atrage 83.000 de studenţi internaţionali în universităţile sale, în plus faţă de cei peste 223.000 găzduiţi în 2013. 40% vor veni din China, în timp ce indienii vor fi depăşiţi, numeric, de nigerieni.[/quote_box_center]

Deşi mulţi s-au temut că birocraţia şi taxele în creştere ar diminua avântul luat de universităţile din Marea Britanie în atragerea celui mai mare număr de studenţi din lume, un studiu prezentat luna aceasta de British Council arată că regatul rămâne pe o poziţie de lider în acest domeniu, relatează The New York Times.

- Advertisement -

Studiul scoate în evidenţă faptul că în Marea Britanie ar urma să vină la studii 83.000 de studenţi internaţionali, până în 2024, cei mai mulţi din China, mai exact 44%.

În prezent, studenţii chinezi reprezintă 22% din studenţii internaţionali, însă trendul de emigrare pentru studii în rândul chinezilor este aşteptat să intre pe o pantă descendentă.

Indieni şi nigerieni

În afară de chinezi, Regatul Unit va continua să atragă studenţi din India, fostă colonie britanică, fiind considerată a doua destinaţie de studiu preferată de indieni. Însă, mai arată experţii din studiu, până în 2024 se preconizează că vor veni mai mulţi studenţi din Nigeria decât din India.

[pull_quote_center]Zainab Malik, director de cercetare la British Council şi autor al studiului, susţine că universităţile din Marea Britanie ar trebui să-şi diversifice oferta şi să nu se bazeze atât de mult pe chinezi, spre exemplu.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: