15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022
15.4 C
London
Wednesday, June 29, 2022

Marea Britanie rămâne, în continuare, principala destinație, a tinerilor care pleacă să studieze

Numărul tinerilor care pleacă să studieze în străinătate crește cu 20 de procente în fiecare an.

În 2017, peste 6.500 de tineri au fost primiți la universități de prestigiu din Marea Britanie, Olanda sau Danemarca. Se întâmplă asta și pentru că facultățile țin cont de transformările care au loc în societatea și își adaptează cursurile în funcție de cerințele din piață. În plus, Comisia Europeană le-a cerut statelor europene să își schimbe paradigma educațională în următorii zecei ani.

Conform directivelor Comisiei Europene, în următorii zece ani, sistemul de învățământ ar trebui să arate complet diferit.

Se va pune accent pe educație permanentă de-a lungul vieții, iar învățarea nu se va opri la nivelul studiilor superioare.

Un obiectiv este creștere numărului cetățenilor care vorbesc limbi străine.

- Advertisement -

În prezent, în Europa occidentală una din două persoane mai vorbește doar limbă maternă, iar una din patru poate susține conversații în două limbi.

Multe dintre statele europene țin pasul cu schimbările din societate și au implementat strategii care să îi atragă și pe străini la cursuri.

Marea Britanie rămâne, în continuare, principala destinație, în ciuda tensiunilor politice cauzate de Brexit.

Taxele de studiu ajung aici la nouă mii de lire pe an, dar statul britanic oferă în continuare împrumuturi tinerilor interesați să studieze în regat. Și universitățile din Olanda sunt căutate, la fel și cele din Danemarca, unde învățământul este gratuit.

Germania si a propus ca până în anul 2025 să atingă pragul de 350 de mii de studenți străini înregistrați în universitățle lor. Lucru acesta deja s-a ântâmplat anul trecut în toamnă“, spune Ana Maria Pap /managerul unei companii de recrutare.

Anual, numărul tinerilor care aleg universitățile din străinătate crește cu 20%. În 2017, studiau peste hotare peste 6.500 de tineri.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: