11.6 C
London
Monday, June 27, 2022
11.6 C
London
Monday, June 27, 2022

Marea Britanie pune în continuare la îndoială ideea unei plăţi în legătură cu Brexitul

Marea Britanie nu a acceptat un acord financiar cu Uniunea Europeană dar negociatorii au stabilit calendarul pentru Brexit.

Marea Britanie nu a acceptat vreun acord financiar cu Uniunea Europeană în vederea acoperirii obligaţiilor care-i revin la momentul părăsirii UE, a declarat un oficial european de rang înalt după prima zi a negocierilor dintre Londra şi Bruxelles, relarează News.ro. citând surse Reuters.

Britanicii ”se întreabă dacă există vreo bază juridică cu privire la o plată la ieşire”, a declarat acest oficial.

El se referă la o eventuală factură, estimată de Uniune la zeci de miliarde euro, care să acopere o parte a angajamentelor Londrei la bugetul Uniunii din perioada în care regatul este membru al Uniunii.

Marea Britanie a respins până acum faptul că o asemenea plată ar fi justificată, iar unii miniştri au sugerat că Uniunea ar putea să fie datoare Londrei.

- Advertisement -

Oficiali UE afirmă că poziţiile cu privire la această plată s-au apropiat şi că cele două părţi au convenit luni să înfiinţeze un grup de lucru în cadrul negocierilor. Acest aspect este considerat un test major al negocierilor viitoare.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcevocea

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: