12.9 C
London
Friday, October 22, 2021
12.9 C
London
Friday, October 22, 2021

Marea Britanie propune măsuri stricte de distanțare socială

Un insider din industria din Marea Britanie a dezvăluit pentru The Sun măsurile guvernului care se vor aplica pentru reîntoarcerea în condiții de siguranță la muncă pentru șapte sectoare-cheie, informează The Mirror.

Măsurile de distanțare socială ar putea fi aplicate la locurile de muncă, inclusiv birouri, transporturi publice, magazine și școli, timp de un an, după ridicarea restricțiilor, potrivit rapoartelor.

- Advertisement -

Întâlnirile față în față for fi limitate și vor avea loc numai dacă este absolut necesar.

Întrucât rata de deces a crescut ieri cu 288 până la 28.734 – cea mai mică creștere de luna trecută – Guvernul are în vedere relaxarea regulii de distanță de doi metri pentru unele întreprinderi, deoarece economia trebuie să repornească.

Dar planurile prezentate în documentele pentru grupurile de industrie, care acoperă șapte sectoare cheie ale economiei din Marea Britanie, recomandă companiilor să adopte măsuri suplimentare care se vor menține până după iarnă.

Un insider din industrie a declarat pentru The Sun că noile măsuri se vor menține între șase și 12 luni, înainte de o „relaxare treptată” la începutul anului viitor, din cauza temerilor cu privire la noul coronavirus.

Sursa a spus: „Dacă virus va apărea la iarnă, aceste măsuri vor trebui să fie în vigoare mai mult timp.”

Proiectele Whitehall propun, de asemenea, închiderea ascensoarelor în clădirile de birouri, dar și cantinele.

Ar trebui introdusă curățenia suplimentară în spațiile de birou și trebuie luată în considerare utilizarea echipamentelor de protecție atunci când nu este posibilă menținerea unei distanțe de doi metri între lucrători.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: