17.3 C
London
Friday, June 24, 2022
17.3 C
London
Friday, June 24, 2022

Marea Britanie, pregătită pentru intensificarea discuţiilor pe tema Brexit

Marea Britanie este pregătită pentru intensificarea discuţiilor pe tema Brexit, a declarat o purtătoare de cuvânt a premierului Theresa May, în contextul în care oficialii UE au anunţat că în discuţiile de până acum nu s-au înregistrat progrese semnificative, informează agenţia de ştiri Reuters.

Suntem pregătiţi să intensificăm negocierile. În mod formal nu s-a convenit nimic, însă acesta este un lucru pe care-l putem discuta“, a declarat purtătoare de cuvânt, adăugând că “de obicei, în negocieri, pe măsură ce timpul trece poţi observa o intensificare a ritmului“.

Cea de-a treia rundă de negocieri pentru Brexit, axată pe soluţionarea termenilor de ieşire a Marii Britanii din UE, s-a încheiat joi, cu un avertisment din partea Bruxelles-ului potrivit căruia trebuie depuse mai multe eforturi înainte ca discuţiile să avanseze la relaţiile comerciale viitoare.

- Advertisement -

Uniunea Europeană consideră prioritare în negocieri cuantumul angajamentelor Londrei faţă de UE, estimate a fi între 60 şi 100 de miliarde de euro, situaţia cetăţenilor europeni aflaţi pe teritoriul britanic şi viitorul frontierei între Irlanda şi Irlanda de Nord, teritoriu britanic.

Cu cât ambiguitatea pe aceste teme va fi eliminată mai rapid, cu atât vom putea discuta mai repede despre viitorul relaţiilor” între Marea Britanie şi UE, sublinia Michel Barnier, negociatorul UE pe tema Brexit, recomandând Londrei să înceapă să aibă o abordare “serioasă” în negocieri.

Guvernul Theresa May insistă că temele fundamentale sunt “legate” de viitoarea relaţie bilaterală, o poziţie reiterată de David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: