10.9 C
London
Monday, October 25, 2021
10.9 C
London
Monday, October 25, 2021

Marea Britanie ”opreste” forța de muncă ieftină și slab calificată din afara țării

Marea Britanie va ”închide robinetul” pentru forța de muncă slab calificată din afara țării. De asemenea, va cere ca toți muncitorii străini calificați care doresc să lucreze în Regat să aibă o ofertă de muncă, să îndeplinească condițiile salariale și cerințele legate de cunoașterea limbii engleze, relatează Reuters, citat de Hotnews.ro.

Aceste noi reguli vor fi aplicate de anul viitor, după ce etapa de tranziție post-Brexit se va încheia.

- Advertisement -

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie, iar perioada de tranziție se va încheia la 31 decembrie 2020.

În acest moment, cetățenii UE sunt liberi să circule, să studieze și să muncească oriunde în statele membre.

De altfel, mare parte din campania pro-Brexit s-a axat pe ideea de a bloca accesul muncitorilor (în special, est-europeni) pe piața din Regat.

Sistemul nostru de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă străină, ieftină și slab calificată”, a scris ministrul de interne Priti Patel în ediția de duminică a cotidianului The Sun, potrivit Reuters.

De la anul, toți muncitorii vor trebui să câștige suficiente puncte pentru a putea munci în Marea Britanie. Vor trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă clară pentru un loc de muncă și să întrunească cerințele salariale”, a mai susținut ministrul. Patel a adăugat că în acest fel numărul total al muncitorilor străini va scădea.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: