2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

Marea Britanie impune medicilor români şi bulgari cursuri de limbă engleză

[quote_box_center]În contextul noilor reglementări din Marea Britanie, doctorii şi asistentele din afara Regatului sunt trimişi la cursuri de limbă engleză. Măsura vine pentru a proteja pacienţii de eventualele incidente de muncă din cauza limbii vorbite[/quote_box_center]

Doctorii şi personalul medical din Marea Britanie, care nu sunt vorbitori de limba engleză, sunt trimişi la cursuri de limbă pe banii contribuabililor.

- Advertisement -

Este vorba despre aproape o treime dintre spitalele din Regat, în care 11% dintre angajaţi sunt străini veniţi din peste 200 de ţări. Mulţi dintre ei sunt bulgari, chinezi şi brazilieni.

Costurile pentru şcolarizarea unui cursant sunt de 2.000 de lire sterline (aproximativ 2.500 de euro), potrivit sursei citate.

Mai mult, Consiliul Medical General (GMC) va putea chiar să-i oblige pe toţi medicii europeni să promoveze o serie de teste de limbă tocmai pentru a fi siguri că pot comunica adecvat cu pacienţii. În prezent, GMC poate testa doar doctorii veniţi la lucru în Marea Britanie din state aflate în afara Uniunii Europene.

Britanicii vor să evite eventualele incidente de muncă, precum cel din 2008, când un doctor german a ucis, din greşeală, un pacient, după ce i-a încurcat două medicamente, dându-i o doză de diamorfină de zece ori mai mare decât cea recomandată.

Reglementările care sunt în curs de aplicare vor da dreptul Consiliului Medical General chiar să suspende activitatea unui medic dacă acesta nu stăpâneşte limba engleză în relaţia cu pacienţii.

[pull_quote_center]Aceste noi măsuri vin pentru a asigura că doctorii din alte ţări europene pot comunica în engleză, pe lângă rezultate foarte bune la celelalte teste, tocmai pentru a proteja mai bine pacienţii[/pull_quote_center], a declarat directorul GMC, Niall Dickson, în februarie 2014.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: